Monday, March 7, 2011

Legging=Nude

Yaw.


Aku tau kita ni semua sukakan gaya fashion yang tak boleh blah. Kalau boleh nak jadi trend-setter. Tapi kalau dah terjadi trend-follower tak semena2, tak mengapa. ianya bukan satu kesilapan.

DAN. aku perhatikan fashion sekarang lebih selamba, santai, dan yebaa yebaa gitu. tapi dalam yeeba yeeba pun adalah dinasihatkan sekiranya anda berbaju, jangan membuatkan anda kelihatan sedang telanjang.

sedih aku tengok. malu lagi lah.

Pemakaian seluar cerut. AKA legging bukanlah satu perkara asing lagi di negara berhaba, panas dan lembab serta khalustiwa ini. Mungkin terlalu panas 'down there' sampai legging sexay jadi pilihan.

bagaimana?

tshirt polos singkat
+
legging ketat

=buruk



mungkin pada mulanya anda tak nampak anda buruk masa mula2 bergaya di hadapan cermin, jangan lupa kadang2 kala cermin juga menipu. Tapi kalau nampak di cermin pun dah tak cantik dinasihatkan jangan teruskan niat sexay anda itu.

kalau anda berbadan size PLUSPLUS. lagilah aku nasihatkan a big JANGAN. Tapi janganla pula berniat nak kurus semata2 nak pakai bikini atau legging. bagi yang beragama islam. tak manis begitu.

anda tahu camel toe? bukan COMEL TU. tapi camel toe. =.=  aku harap anda tahu. Rupanya bukanlah perlu ditayang2 like "I AM HERE"
"i got it!" kerana semua orang sedia maklum, semua perempuan dapat satu.

please. be MALU.

bab belakang, jangan kata lah. perlu ke aku cerita lagi?

situasi ini lebih buruk kalau anda tampil bertudung bersama legging. Tapi jangan pula sebab nak berlegging anda bukak tudung. Nak senang pakai je cantik2 tutup semua2. Tapi i know.. trend kan trend.

dah pakai atas singkat, bawah ketat tahu pulak nak tarik2 masa berjalan2 di mall atau masa nak order secret recipe cake. hang dah pakai macam nak tunjuk dok tarek buat paaa?

terima kasih sebab bagi aku lihat percuma. terima kasih.

p/s: baju kelawar lagi lawa kot.



fui. comey gila. rasa nak mintak kawen

7 comments:

Afzan Rahman said...

love this....
thumbs up sara :D

Imzainieyzulkipli said...

chomey lah yg pki tudung tue
tp ada jugak yg pki tudung tp pki sendat mendat!!! huhuhuh

nORmAL said...

haha meka rasa meka chomey pakai mcm to to yang hihang kesedaran sekejap...

sarahunny said...

@sis afzan: thank you sis afzan :)

@im: ha ye! maata pun tak selesa

@normal:hahaha. diorang comey ok. sila cakap diorang comey. nnt kecik hati diorang

Afzan Rahman said...

masukla belog sis...
dan tukarkan link kat nama sis atas tu ye :)
belog akubudakhina dh xde...

skrg gune

http://afzanpunyer.blogspot.com/

syakey said...

stuju stuju.
skrg dh melampau lampau dh. fesyen berhijab, tp ketat nya baju. haih~

sarahunny said...

@syakey: gelis kan? hahhaha