Tuesday, March 15, 2011

Perempuan, sila tolak seks luar nikah

Aku bukanlah mahir nak cakap soal agama, adab tatasusila semua ni. Bukan apa aku terkilan je tentang perilaku mereka2 yang sebaya, lebih tua atau muda daripada aku. terkilan.

Kau siapa? kau lahir daripada rahim mak kau, dibesarkan dan ditatang, tak kisah kau lahir2 dah kaya atau miskin, kasih sayang kat anak yang besarkan kau dengan harapan menggunung, yelah kalau tak sayang baik di pijak je korang masa lahir2 dulu, mana ada kau sihat bahagia macam sekarang


Islam. Melayu.
Mungkin kita dah biasa dengar KALAU LELAKI TU SAYANG KAU, DIA TAKKAN SENTUH KAU PUN. Yelah, kau pernah dengar save the best for last? bukan for lust. no. Sepatutnya seorang lelaki yang budiman dan berperipekerti akan jaga kau baik2 diorang takkan rosakkan kau punya.


Yang kau pun satu, kadang2 aku tak boleh salahkan lelaki jugak. Sebab perempuan pun sama je. Penah je yang sanggup korban maruah janji that guy nak jadi bf dia. Semurah dan semudah tu je? Wei.. rugi kot. Orang lain nak kahwin paling cikai pun RM1O, OO. Sorry to say, maruah kau lagi murah daripada pelacur. Can i say that? sekurang2nya pelacur buat macam tu sebab dia nakkan duit. Kau dapat apa? Lama2 kau kena tinggal. Lepas tu si lelaki dah pegi entah huhahuha mana2 dengan perempuan dahi licin, dara dan comel. Yang mungkin dia akan jadikan mangsa juga, mungkin juga isteri. Yang kau? apa kau ada? maruah pun dah hilang atas kesedaran kau sendiri. Lelaki tu tak rugi apa2. Teruna tau tidak dia peduli apa.. takde kesan pun.
Kau?


Aku tak kisahlah kau bertudung ke tidak. Tapi kalau kau bertudung secara tak langsung kalau kau bertudung sambil merakam video 3gp, itu bukan perkara yang manis atau uh so sweet berlatar belakangkan bus stop lama. Kau mungkin tak tunjuk seurat rambut kau pun kat facebook, kau senyum dan macam bidadari syurga punya baik, tapi kau dengan bf kau selalu menyelit masuk hotel. Itu bukan perkara sweet. Kalau kau type 'melayu bertudung.." perkataan yang mulia pada pendapat aku. Tapi google sekali, menipu kalau tak terkejut, melainkan yang memang google nak cari benda macam tu.



Please jadilah mahal. Kau taknak ke nikmat masa berkahwin secara sah. First time salam dan cium tangan husband kau? Kau pernah bermimpi akan kebahagiaan tu semua tak?

Dan. Kalau kau pernah terlanjur. Dan kau berkahwin dengan seorang lelaki yang sangat baik tanpa dia mengatahui kisah silam kau, berapa lama kau nak rasa bersalah? dan sudikah kau bagitau semua tentang hidup kau yang lepas. Dan kalau kau dah bagitau kau mesti takut dia takkan terima kau dah. Tapi kalau kau tak bagitau, kau mungkin terbayang api neraka kerana menganiaya suami kau? The easiest way is, kepada yag belum buat tu. Yang suci murni tu... Dont you eva!

Mungkin kau belum terfikir akan bala kalau Allah nak bagi. Kunfayakun. DIA bukan tak boleh bagi. DIA MAHA MELIHAT. Kalau DIA berkenan nak bagi, boleh sangat, cuma mungkin sang pencipta ini nak lihat sejauh mana kebodohan kita2 ini dimuka bumi yang semakin dekat dengan tarikh pengakhirannya.


Kau tak rasa ke nak bagi orang yang seumur hidup kau bersama, sehidup semati yang kau sayang satu keistimewaan menyentuh kau yang belum pernah disentuh?

Hidup semakin tua, bukan muda. Kau lebih tua daripada masa sebelum saat kau membaca entry ini. Inikan pula hari2 yang dah berlalu.

Hati kita ni macam lantai kat sebuah rumah, hendak disapu hari2, kalau tidak berdebu tanpa kita sedari pun, bayangkan kalau kita tempek dosa banyak2 tanpak menyapu, mop lantai itu.

take care semua muslimin dan muslimat. chow!

9 comments:

butterscotch said...

nice entry...

sarahunny said...

@buttercotch: hey long time no see! tq :)

slypwalker said...

nice one...it somehow menginsafkan eventhough i'm a lelaki

sarahunny said...

@slypwalker: hey my old "i dont know who!". tq :)

Leeya said...

nice entry.. really nice.. ^__^

sarahunny said...

thank you leeya! :)

Adz@Pa'ad said...

Adalah wajib simpan aib diri sendiri (past history) sebaba ianya akan menjadi aib yang terlindung oleh Allah~ especially for those yg da penah terlanjur as long they r getting better y not keep it hidden forever...

sarahunny said...

@Adz@Pa'ad ohh thx for sharing

erwanzafiq said...

baguih bebenor kamu ni sara tulis bnde2 gini..ngntok la nk smbung tdo blk..slmt subuh..