Tuesday, April 12, 2011

Mencintai atau dicintai?

Kau suka A, tapi A tak suka kau. Belum tentu pun kau happy dengan dia nanti.
B suka kau, tapi kau tak suka dia.

Kalau kau teruskan menyukai A, lets say satu hari si A konon2 macam nak bagi kau chance, tapi kau selalu je rasa insecure sebab kau terlalu sayang dia, kadang2 macam kau rasa kau je yang lebih2 sayang dia.

Lets say kalau kau bagi B chance, mungkin dia akan gila bapak happy. Tapi kau mungkin biasa2 je. Atau mungkinkah dia akan buatkan super bahagia pada masa yang sama kau ingatkan si A.

----bukankah situasi kau sama dengan si A? dan situasi B sama dengan kau? ada faham maksud aku?----


Memang lah kalau si A bagi chance rasa happy gila kan? rasa macam comel dan alololo comel dalam cerita dongeng korea yang digila2 tu. Tapi ingat drama fantasy dengan reality sangat tak sama. Sebab depa ada part CUT! DAN ACTION. kita ada? Melainkan kalau memang jodoh kau dengan A, dan Allah bagi perasaan A pada kau macam mana perasaan kau pada A. Syukurlah kalau macam tu.

Aku maklum, ada yang memilih untuk "aku sayang kau, aku nak kau"
ada jugak yang pilih "aku tau kau sayang aku, jadi aku nak lah kat kau"
ada juga camni "aku tak sayang kau, aku tak suka kau, jadi aku tak boleh jadi girlfriend/boyfriend kau"
ada juga "aku tak sayang kau, tapi kau sayang aku.. aku cubalaaa..semoga aku sayangkan kau juga"










Kalau ada yang burden dengan benda macam ni. Come on..., kita punya Allah. He knows us better. Istikharah ada. Berdoalah sehabis gigih. Bukan masa jodoh je kau nak baik dengan Dia, amboi kauu. masa dapat bonus 3bulan takde pulak kau nak sembahyang kan. Kadang2 buat keputusan menentukan hati adalah sukar bukan?

6 comments:

slypwalker said...

hai sara :)...
entry ni berdasarkan pengalaman ke??? hehe
btw, entry ni best sangat2

Anonymous said...

bagaimana ngan c...?

shazzy :) said...

hye kak sara hunny yang comel :) yes indeed tapi sombong kak T__T

sarahunny said...

@slypwalker: ha. tu lah tgh dok pikir ni.

@anon: C. atas pengalaman anda ke?

@shazzy: oh yea ke sombong? tgk dia cam tak senyum kan. sbb tu tny. kot2 dia ur fren ke

Anonymous said...

ye la..sebab si c tue suke kat saya..sy pung suka kat die tp kiter xberapa nak suke bersame..cm ne tuh..?hahaha,,tolong jelaskan doter..?(ko xtau kan sapew aku..?)hahahaha

sarahunny said...

@anon: ayat cam kenal(ceh) kalau tak berapa nak suka bersame.. tak payah ler togeda. dah sah2 tak suka bersame. hahahhaha.