Sunday, May 22, 2011

Naik dan Tenggelam

Kalau orang famous post status "hari ini adalah bosan"
DUDUDUDUUDUDU.
5000 Like This

Pastu orang famous tulis kat blog "saya keluar ke Mid Valley (tempek gambar pasu bunga atas kepala, dengan skirt senteng, mekap bulu mata pelesu tebal, belt warna lain macam, heels sakit kaki) okay bye!
DUDUDUDUDUDUU.
71 Like this
5896 Comments

Pastu orang famous blogger bergaduh dengan blogger yang tak famous langsung, blogger tak famous langsung mentegur cara pemakaian, mungkin cara penulisan, mungkin blabla.
DUDUDUDUUDUDUU.
600 Comments kat blog marah2 blogger tak famous langsung.
10000 Comments kat famous blogger suruh famous blogger bersabar kerana itu adalah takdir hidup kita harus menerimanya dan tiada siapa puas dengan kita (cliche bukan?)




Orang famous cakap "movie QWERTY tu tak best langsung, aku bagi 1 bintang"
Orang ramai pun comment cakap "HAAH, tak best langsung..., rugi tiket" padahal baru semalam tweet cakap bagi 5 bintang untuk movie yang sama.

Orang famous cakap "Hari ini saya tak pakai kasut"
Orang ramai pun "HAHAHAAHHAHA KELAKAR LAH AWAK NI"
Orang tak famous cakap "Hari ini saya tak pakai kasut"
Orang ramai pun cakap "kau ni kenapa?"

Orang famous buat benda comel
Orang ramai fikir "uuuw comelnyaa!"
Orang tak famous buat benda comel
Orang ramai cakap "bodoh je kau ni"


What the?

Kau lihat tak pengaruh itu penting ?

4 comments:

makdara TERdiva said...

nasib baek tak pemes.. :D

cik zira said...

tao x pe...da bnyk da evidence kite bley nmpk kan...maklum la x famous amos...lumrah manusia, yg famaous mst cntik kan...cepat aje dpt follower...

Fatin Suri said...

yes.stuju! :)

sarahunny said...

@sis makdara terdiva: helo sis! :) tulah kan.. heheh

@cik zira: yelah obvious kot. org kita ni selau mengidolakan yg cntek gebu, yg femes2, yang kaya.

@fatin: :) helo fatin