Friday, May 20, 2011

Selfish (kisah aircond)

Dalam hidup berbekalkan semua yang berlink. Seperti di Office, share printer, share scanner, share blablabla. Pasal semua network tapi bukan cerita itu yang aku nak cerita.

Aircond. Aku rasa dalam kehidupan berpejabat, bukan aku sorang je ada 'arrrrghghhh!' dalam dunia ni.
Kalau bab aircond, yelah satu aircond selalu cover satu deparment, satu lorong, satu blabla partition. Selal


Bila Markonah panas, Markonah set aircond ke temp 16 darjah celcius dan sejurus fan yang FULL. Tapi sebenarnya si Senah tak berapa panas, dia jenis tak sukakan sejuk2 nanti cepat demam dan kukunya menjadi ungu. Jadi sebabkan Senah fikirkan malas bergaduh, hari2 dia bawa sweater sampailah si Senah dah terbiasa dengan sejuk sehingga sejuk 16 celcius itu tidak lagi berasa sejuk. Tapi tiba2 si Markonah bising sejuk sangat katanya, padahal suhu yang sama je macam sedia kala. Dan dia suruh semua aircond OFF kerana dia satu orang saja yang sejuk. Jadi kau berasa tak ada seorang major dalam selfish di sini?

6 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

markonah yg set kn jd sejukkn.so why she make a complaint???

kopi said...

sara....tu mmg perangai yg selfish..betol ke akak eja tu?hehe...kita yg pikir pasal org..org xpikir pun pasal kita...

kopi said...

sara....tu mmg perangai yg selfish..betol ke akak eja tu?hehe...kita yg pikir pasal org..org xpikir pun pasal kita...

sarahunny said...

@dalynn: tula kan. tula. =.=

@sis kopi: cakkk! dah dia pun suruh kita fikir pasal dia jgk

hanis said...

boleh aku jdkn perumpamaan utk satu relationship.

contoh begini:-

hari-hari awak dtg, kata rindu sayang bagai.

saya rimas. geli la jiwang-jiwang ni.

tapi lama-lama saya terbiasa dengan cara awak tunjukkan sayang tu.

tak lama lepas tu, awak plak yang ngengade pergi tinggalkan saya.

sarahunny said...

@hanis: itu menggatal. konon nak main tarik tali la konon. pastu dah kita tersuka nak blah pulak.