Tuesday, June 26, 2012

omongkosong buntal

Kakak si Buntal dalam cuti 7hari. Beliau duduk di rumah kadang2 macam cacing panas bontot, even buntal sendiri keliru bontot cacing tu dekat mana, sebab cacing ada ekor.

Jadi, semenjak 2hari kakak si buntal duduk di rumah, dia sering bertanyakan buntal "hang tak bosan ka dik.. kak bosan la" Buntal terdiam, sebab buntal nak cari di mana perkataan bosan.. sebab tak pernah bosan seumur hidup. Hidup buntal bukanlah terisi benor, tapi bosan tu macam mana? 

Kalau bosan, pergila tonton kaca television, walaupun buntal memang fasih dah hafal apa jenis iklan di astro prima, dan sebagainya, kemudian kalau agak2 nak bosan lagi online la, cari cerita yang dah lama nak tengok tapi terlupa je nak download sebab p1wimax macamtahikadangkadang.. ataupun busy sebab tengah2 nak download mak panggil tolong lipat kulit karipap. Selain daripada itu, waktu sekarang ini sebab buntal makan macam tak teratur, mak suka tau suap2 lepas tu tak dapat tahan nafsu pergi ambil pulut derian semangkuk penuh dengan bangga sambil tengok Nam Gyuri jadi hantu, lepas habis semangkuk baru teringat plan diet dan kata2 muhasabah diri seperti "mula2 memang seksa, tapi kena biasakan diri" tapi kata2 tu datang bila dah kenyang je. hahaha. lepas tu bersalah oleh sebab itu buntal mengambil langkah efesien lah sangat iaitu download video aerobic dengan type " fast cardio burn" di laman carian youtube.com. Kalau boleh download movie, kenapa tidak download video yang sihat ye dak? hahahaha

Buntal pemalu nak aerobic sensorang kat ruang tamu, berbekalkan bilik yang sejengkal kera, buntal gagahkan diri bersenam di dalam bilik. hikhiyah. Bayangkan teletubies berwarna merah buat senaman di dalam bilik sempit.



Buntal pun berangan jugak nak jadi ikan sardine tahu? 

No comments: