Thursday, January 17, 2013

Bila Kawan Bernikah, Brainwashed Diri Sendiri

Dalam sekitar awal 2013 ini, dua orang sahabat baik aku yang terrrrrapat sekali sudah dan bakal mendirikan rumah tangga. Lepas tu aku membuat perhitungan umur aku, wey aku dah 24 kot. 23 tu rasa muda jugalah lagi.. macam awal-awal remaja giteww, tua ni tua. Dan disebabkan birthday aku pada September, aku membuat kesimpulan "im not 24 yet till my birthday". So kalau sape-sape tanya umur aku, aku cakap "Januari2013-September1989" tu pun aku dah discount sikit tarikh lahir aku.





Memang tak kisah pun when it comes to Jodoh topic kan, takpelah jodoh dia dah sampai, tapi kami perempuan-perempuan ni memang kisah sikit siapa kahwin awal dan tidak. Hahaha. Eh bukanlah berlumpa-lumba siapa kahwin awal tu hot ke mende, tapi perasaan dah tak dapat lepak, tidur sebantal, gurau-gurau, feeling gadis-gadis jalan ronda-ronda times square beli palazzo murah, teka berapa callorie dalam coffe starbucks, kilat kuku sama-sama, gosip, berenang dan gurau-gurau di pool, benda yang sanagt value nak buat lah masa masing-masing single.. yang kau boleh cerita kat cucu kau nanti
 "nenek dulu swimming sambil menari sebelah kaki je cu dengan bff nenek*coughcough* lekkk je."
ataupun 

"palazzo ni dulu pemes gilo baq hang, la ni ada balik ye cu..nenek salu nak beli 1 dengan bff nenek tapi sebab pungkoq besaq tak sesuai nenek nak pakai..  well nway, fashion is recycling that was what they told me dulu *coughcough*"

kata seorang nenek vogue kepada cucunya.


Ini sangat bertepatan dengan pepatah masa muda hanya sekali. #tetibe. Memanglah aku boleh buat benda-benda tu semua masa diorang dah nikah pun cuma limitasi terhadap aktivitasi menjadi terlalu tinggi. Takkan dia sibuk nak urus suami, masak nasi, menyusu anak aku sibuk nak ajak ukur Times Square kot!



Aku tak lama lagi



Hinshh hinsh. Dia macam aku dari planet lain ke apa bila aku bukak FB semua orang tayang anak, pergi jalan-jalan dan ada word "mak mentua" HAHAHA. Gosok mata aku masa nampak word tu ibarat "dunia apakah aku sekarang ni tinggal" okay tu a lil bit exaggeration but the feelings kinda similar. =P . Its like, waittt.. why kau orang tinggal aku sorang sorang ni! dan bila nak bergosip takkan aku nak gosip pasal rumahtangga kot which is not good, korang yang dah kahwin mesti tertinggal berita terkini aliran dunia masa kini kann? contohnya Siti Nurhaliza sekarang dah betul-betul bertudung, mesti korang taktau kan. hahahah #sedapkanhatisendiri.



Orang cakap Allah tu Maha Adil, Dia tinggalkan aku lagi sorang kawan baik yang tak kahwin dalam masa terdekat ini yang aku selalu jalan-jalan pergi ukur Alamanda, (boleh hari tu dia nak tengok Life of PI, dia pergi cakap "nak tengok cerita harimau dalam sampan dekat akak jual tiket) =.= tapi takpe.. Alhamdulillah. Kalau budak ni nikah jugak, aku duduk dalam rumah je lah layan kucing. HAHAHAH. HI Fifi bebo! Tinggallah sorang yang teman aku tidur malam-malam dekat hostel lepas ni,






Anyway, to KinahMyLove, dan Dylot, selamat berkhidmat  sebagai isteri, Engkauorang bakal menjalankan salah satu tanggungjawab yang mendekatkan korang ke syurga insyaAllah. Amin.


Aku rasa nak tukar Baju Kurung Baby Blue kepada Nenek Vogue lah. *tantrum* 

3 comments:

An Fanisha said...

waaaaa terharu.. ak bukak2 try bc, 'eh,name aku ke y ko tulis tu..' waaa trnyata btl.. sygg ko muah2... t ak pujuk hsben ak kuar ngan ko eh.. ^_^ ..

teah said...

Oh yeah. Kita sebaya. Memang ada masanya terasa jugak eh dah 24 tak kahwin2 lagi. Tapi, nasib baik i still belajar lagi so anggap jela xkahwin sbb tgh belajar. wawawa...

sarahunny said...

@kinah: haha thats ur name. meh sikit nak cium! hahaha

@teah: haha sama lah kita! ayat nak sedapkan hati la buat masa sekarang ni >.<